Vloercoating

Vloercoating voor een vaste slijtlaag en strak effect

Wij hebben inmiddels al jarenlange ervaring met het aanleggen van vloercoatings. Een vloercoating is een slijtvaste toplaag op basis van epoxy of polyurethaan. Deze laag kunt u over uw bestaande vloer heen aanbrengen. Dit maakt het makkelijk om over te stappen naar een vloercoating en het biedt in heel veel situaties de ideale oplossing. Het is namelijk ontzettend onderhoudsvriendelijk en ook nog eens stevig. Deukjes, krassen en putjes komen niet meer zo snel voor en dat maakt het perfect voor woningen en bedrijven waar de vloer intensief gebruikt wordt. Een vloercoating is verkrijgbaar in vrijwel iedere kleur en dat maakt dat deze vorm van vloer steeds populairder wordt. Zeker met de trend van industrieel wonen is het een veel gekozen vloer en wij snappen natuurlijk precies waarom!

Coating over de vloer aan laten brengen voor meer bescherming

Heeft u al een vloer in huis liggen die u graag wilt vervangen voor iets anders? Dan kan een vloercoating een goede optie zijn! Afhankelijk van de vloer die eronder ligt kunnen we namelijk een coatinglaag over uw bestaande vloer heen gieten. Deze laag is vrij dun, maar dekt wel volledig én is ontzettend sterk. Ideaal dus wanneer u bijvoorbeeld kinderen en dieren in huis heeft die normaal gesproken regelmatig schade aan de vloer toebrengen. Wanneer u de coating aan de vloer toebrengt heeft u dus niet alleen een compleet nieuwe look, maar ook extra bescherming! Mocht u nou al een coatingvloer hebben die na enkele jaren wel een nieuwe kleur kan gebruiken, dan kunt u de vloer gemakkelijk schilderen, maar ook gewoon een extra laagje coating aanbrengen. Heel gemakkelijk en ook nog extra duurzaam!

Vloercoating is perfect voor onder andere gezinnen

De vloercoating wordt steeds populairder op de consumentenmarkt. Er komen steeds meer varianten en hierdoor wordt het steeds gemakkelijker om hem in huis te gebruiken. Het is gemakkelijk te onderhouden door het gladde oppervlak en het is tegelijkertijd ontzettend sterk. Of kinderen nu rondrennen en spullen laten vallen, er zal geen deukje of kras te vinden zijn. Daarnaast is de vloer altijd met alles te combineren in het interieur. Ideaal wanneer u nog eens wilt gaan wisselen met kleuren in het meubilair!

Coatingvloer geschikt voor bedrijven en garages

Niet alleen voor gezinnen is de coatingvloer een perfecte uitkomst. Zeker voor bedrijven en mensen met een garage hebben veel voordelen aan de vloercoating. In bedrijven wordt er vaak met machines gewerkt of bijvoorbeeld rondgereden met order pickers. Deze kunnen niet zomaar op iedere vloer rijden zonder schade te geven aan de ondergrond. Hoe zwaarder het materiaal dat op de vloer moet staan, hoe sterker de coating moet zijn. Vaak zien we in bedrijven een betonvloer, maar dit heeft grote nadelen ten opzichte van de coatingvloer. Als er namelijk geknoeid wordt op een betonvloer is dit goed zichtbaar. Schoonmaken is bijna niet te doen, want vet, vuil en stof hecht zich graag aan beton. Een vloercoating biedt voor deze situaties de oplossing. Hoogwaardige harsen en verharders vormen uiteindelijk de basis van een vloercoating, waardoor deze bestand is tegen vocht en chemicaliën. Hierdoor is het schoonmaken en onderhoud veel makkelijker, want de vloeistofdichte vloer is voorzien van een vlak oppervlak waar vuil, vet en stof zich niet aan kunnen hechten. Bovendien is de vloer zo sterk dat het jarenlang mooi blijft, zelfs wanneer u met zware machines of chemicaliën werkt!

Vloercoating kiezen en laten leggen door professionals

Een vloercoating leggen hoeft niet heel lang te duren, maar met name het drogen is heel belangrijk. De vloercoating is te leveren in vrijwel iedere denkbare kleur en sluit daarbij altijd aan op uw wensen! Wilt u graag meer weten over de vloercoating en of het ook bij uw woning kan worden aangelegd? Neem gerust contact met ons op en plan een afspraak voor meer informatie!