Een nieuwe kleur op de muur maar wel milieubewust?

Groen in elke kleur, onderdeel van Schildersbedrijf Baaij, levert maximale bijdrage aan CO2-reductie

Groen in elke kleur, onderdeel van Schildersbedrijf Baaij werkt o.a. met Copperant verf, de groenste verf van Nederland. De verfproducten worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen. Het wordt bovendien geproduceerd met zelf opgewekte zonne-energie. De verf zorgt niet alleen maar voor een duurzame bescherming van het schilderwerk, maar levert ook bijdrage aan de CO2-reductie in de atmosfeer.

CO2-reductie

Hoe gaat dat? Planten nemen CO2 op (fotosynthese). Van het restafval van deze planten wordt biobased bindmiddel gemaakt en hiermee wordt de Copperant verf geproduceerd. Het biobased bindmiddel dat gebruikt wordt voor 1 liter Copperant heeft gemiddeld tot 922 gram CO2 geabsorbeerd. Daarnaast wordt nog eens tot 95 gram CO2-uitstoot per liter bespaard door het gebruik van zonne-energie ten opzichte van grijze stroom. Om een voorbeeld te noemen; dit reduceert de CO2-uitstoot van 1 jaar de mobiele telefoon opladen of van meer dan 2 uur stofzuigen.

Compleet pakket

Groen in elke kleur biedt een smal maar compleet pakket verfproducten van Copperant aan waarmee iedere schilder prima werk kan leveren. Het productenpakket bestaat uit: Copperant Pura (biobased watergedragen lak- en muurverf voor binnen), Quattro (biobased 4-seizoenenverf voor buiten), Copperant Minérale (natuurlijke kalkmatte muurverf voor buitenmuren en vochtige ruimten), Ycoleum (buitenbeits op lijnolie-basis) en Altra (verspuitbare plantbased muurverf).

Met onze Groen in elke kleur-lijn willen wij de consumenten een compleet pakket aanbieden van duurzame, milieuvriendelijke en toekomst gerichte producten.