Houtreparatie

Houtrot repareren aan de kozijnen

Het onderhoud aan kozijnen is ontzettend belangrijk en het schilderen is een onderdeel daarvan. Wanneer u de kozijnen schildert brengt u namelijk een beschermlaag aan op het hout. Hierdoor wordt het rotten voorkomen. Om die verflaag te onderhouden moeten de kozijnen om de paar jaar opnieuw worden geschilderd. Zodra het namelijk begint af te bladderen kan er water in het kozijn komen van de regen en zo begint het hout te rotten. Het schilderen is daarom in uw voordeel, want het is vele malen goedkoper om te onderhouden dan om de kozijnen te laten vernieuwen. Heeft u echter een woning overgekocht of is er door omstandigheden toch nog houtrot ontstaan? Dan kunnen wij dit voor u verhelpen. Het is van groot belang hier niet te lang mee te wachten, want kleine gaatjes zijn gemakkelijk te verhelpen met houtvuller, maar wanneer dat niet meer mogelijk is zal het complete kozijn vervangen moeten worden. Vermoedt u houtrot aan de kozijnen? Wij helpen u graag met het beoordelen van de situatie door bij u langs te komen!  

Houtrotvuller gebruiken voor repareren van kozijnen

Wanneer de schade nog niet dermate erg is dat het complete kozijn vervangen moet worden, hebben we vaak genoeg aan een houtrotvuller. Dit is een product waarmee we de gaatjes in het kozijn kunnen opvullen en afdichten. Vervolgens gaan het we na het vullen het kozijn schuren en overschilderen. De verflaag is in dit geval voor de bescherming van het hout. Het kozijn krijgt namelijk flink wat te verduren tijdens de wisseling van seizoenen. De hitte van de volle zon zorgt ervoor dat het kozijn wat uitzet en in de winter juist andersom. Aangezien het kozijn van hout is gaat dit ‘werken’ en hierdoor kan de verf ook afbladderen na verjaring. Met een simpele verfbeurt is dit al op te lossen en we staan daarom klaar om uw kozijnen ook weer op te frissen. De houtrotvuller die wij gebruiken is teven ecologisch verantwoord en dus ook niet schadelijk voor het milieu. Wij hechten veel waarde aan het klimaat en maatschappelijk verantwoord werken. Op deze manier dragen wij dan ook graag ons steentje bij!

Specialistische kennis kan houtrot repareren

Specialistische kennis is van groot belang bij het vaststellen van houtrot. Wanneer het niet goed wordt beoordeeld kan het juist veel extra kosten opleveren en dat is zonde. Stel dat u te snel beoordeelt dat het houtrot het kozijn heeft aangetast, terwijl dit nog helemaal niet zo is? Dan zou u een kozijn laten vervangen wat veel meer kost dan het herstellen ervan. Niet in alle situaties natuurlijk, maar dat beoordelen we graag wanneer we bij u langskomen. We bekijken de huidige situatie, leggen uw wensen vast en gaan vervolgens aan de slag met een plan van aanpak. Houtrot repareren hoeft geen ingewikkelde klus te zijn, mits u maar weet wat u moet doen. Gelukkig hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Wij nemen deze taak namelijk volledig uit handen. Met onze specialistische kennis zijn uw kozijnen in de best mogelijke handen!

Schilderen na houtrotreparatie

Als houtrot is vastgesteld en we hebben dit behandeld met onze houtrotvuller, dan is het tijd voor de nieuwe beschermlaag. Dit doen we door middel van verf. Dit heeft meerdere voordelen. Niet alleen is het praktisch en zijn uw kozijnen weer beschermd voor alle seizoenen, ook is het aanzicht van de woning hierdoor een stuk fraaier. Strak geverfde kozijnen zorgen voor een luxe uitstraling!

Houtrotreparatie in een handomdraai met Schildersbedrijf Baaij

Heeft u te maken gekregen met houtrot en wilt u dit graag laten repareren? Wij helpen u graag verder met een op maat gemaakt stappenplan. We beoordelen de huidige situatie en bepalen vervolgens de stappen die nodig zijn voor het behalen van het gewenste resultaat. Neem gerust contact met ons op voor het stellen van vragen en we komen graag binnenkort bij u langs!